homeghid de machiajsanatatemachiaj onlineeditorialafectiunicabinete
 
 
Machiaj
Despre tine
Ghid de machiaj
Intreaba expertul
Lectii de machiaj
Noutati si tendinte
Stil de vedeta
Trusa de zi cu zi
Sanatate
Ingrijire si frumusete
Sfaturi de sezon
Cabinete
Dermatologie
Infrumusetare
Chirurgie estetica
Oftalmologie
Clinica stomatologica
Editorial
Editorial
Noutati
Maxime
 
 
  Afectiuni si tratamente
 

Urticarie

Boală dermatologică ce este caracterizată prin apariţia de plăci roşii în relief, adesea foarte pruriginoase.
Se disting urticariile acute, care nu durează decât câteva ore, urticariile cronice, care persistă mai mult de trei luni.

Urticaria acută.
Aceasta poate fi cauzată de luarea anumitor medicamente (analgezice, antiinflamatoare, aspirină), de o înţepătură de insectă (viespe, albină, ţânţar) sau poate avea o origine alimentară (căpşuni, condimente, crustacee, peşte).
Mecanismul său este variabil: fie declanşează eliberarea în organism de histamină conţinută în peretele intestinal, fie provoacă o reacţie alergică. In sfârşit, unele boli infecţioase (hepatită virală, mononucleoză infecţioasă, unele boli parazitare) pot comporta o urticarie în faza lor iniţială.

Urticaria cronică.
Cauzele urticariei cronice sunt mult mai numeroase decât cele ale urticariei acute.
■ Urticariile cronice fizice (adică declanşate de factori fizici), ereditari sau dobândiţi, se clasifică în diferite tipuri:
- urticarie colinergică, urmează eliberării unei substanţe denumite acetilcolină, conţinută în mod normal în celulele nervoase; acest fenomen este adesea consecutiv unui efort fizic intens sau unei presiuni exercitate de un obiect greu de piele şi este favorizat de sudaţie;
- urticarie la frig, care e frecventă; - urticarie la apă, care face periculoase băile în apă de râu sau de mare;
- urticaria solară, care afectează toate regiunile corpului expuse la soare.
■ Urticariile cronice alergice pot fi provocate de un medicament sau de zăcutul la pat, dar şi de un pneumalergen (substanţă alergizantă conţinută în atmosferă: polenuri, pulberi).
Totuşi, în 30 până la 40% dintre cazuri, cauzele urti-cariilor rămân necunoscute.

Simptomele şi semnele urticariei.
Ca regulă generală, urticaria afectează dermul superficial; ea se recunoaşte uşor datorită asemănării cu leziunile provocate de urzică.
Placardele sunt rotunde, puţin ridicate, rozalii, înconjurate de o margine albă mai mult sau mai puţin marcată; foarte mobile şi trecătoare, ele dispar pentru a reapărea în alte locuri ale corpului, uneori în câteva ore.
La unii bolnavi se observă un dermografism: o placă de urticarie apare în locul în care pielea a fost frecată. Urticariile colinergice şi urticariile la apă sunt caracterizate printr-un fel de coşuri de mărimea unui cap de ac cu gămălie.
Urticariile cronice asociate unei boli generale se traduc prin apariţia de placarde adesea fixe simetrice, puţin sau deloc pruriginoase; ele pot să fie însoţite de o febră uşoară, de dureri articulare şi de un sindrom inflamatoriu moderat.

Tratament

Acesta constă în administrarea de antihistaminice pe cale orală sau injectabilă, asociată uneori cu cea orală a altor medicamente ca cromoglicatul de sodiu sau ketotifenul, care inhibă degranularea celulelor numite mastocite, fenomenul care eliberează histamină.
Corticosteroizii, administraţi pe cale orală sau injectabilă, nu se utilizează decât în urticariile severe.
De altfel, îngrijirile locale ale pielii implică toaleta cu un săpun acid sau cu apă care conţine oţet şi aplicaţii de lapte care catifelează pielea.
Cauza urticariei trebuie să fie tratată de fiecare dată când este posibil, suprimarea alimentului sau medicamentului responsabil, chiar desensibilizarea. Mai mult, există adesea un factor psihologic favorizant, al cărui rol poate fi atenuat cu anxiolitice şi cu o psihoterapie. -* QuiNCKE (edem al lui).
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
contul meu
 
 
[cont nou] [am uitat parola]
 
  Clinica Ortodontie Orto Implant - Aparate dentare pentru adulti si copii
Clinica ORTO-IMPLANT EXPERT este specializata in tratamente de ortodontie si implantologie, cu doctori specialisti fiecare avand o extinsa experienta ...
 
 
  Evenimente  
     
  Gift Cardul, cadoul tau surpriza pentru cei dragi!  
   
  O bijuterie, o comoara - Meli Melo - Paris!  
   
 
contul meu
 
Putem ajuta! Informeaza-te cu noi! Impreuna putem identifica si gasi solutii pentru afectiunile sau problemele tale.
 
 

Horoscop
25 Aprilie 2018

 

homeghid de machiajsanatatemachiaj onlineeditorialafectiunicabinete
 
 

Copyright BeautyFace 2008 - 2018 : Realizat de Concept24