homeghid de machiajsanatatemachiaj onlineeditorialafectiunicabinete
 
 
Machiaj
Despre tine
Ghid de machiaj
Intreaba expertul
Lectii de machiaj
Noutati si tendinte
Stil de vedeta
Trusa de zi cu zi
Sanatate
Ingrijire si frumusete
Sfaturi de sezon
Cabinete
Dermatologie
Infrumusetare
Chirurgie estetica
Oftalmologie
Clinica stomatologica
Editorial
Editorial
Noutati
Maxime
 
 
  Afectiuni si tratamente
 

Herpes

Boală infecţioasă, contagioasă şi recurentă, cauzată de virusul Herpes simplex.

CONTAMINARE.
Virusul se transmite prin contact direct cu leziunile. Primo-infecţia (primul contact cu virusul) dă naştere la reacţii inflamatorii (īnroşire urmată de vezicule).
Virusul rămāne apoi prezent īn ganglionii nervoşi, ceea ce antrenează reapariţia bolii, īntotdeauna īn acelaşi loc. Acest herpes recurent poate recidiva cu diferite ocazii: scurgerile menstruale şi sarcina la femeie, expunerile la soare, o boală infecţioasă, un şoc emoţional, episoade febrile, o depresie imunitară īn cazul ambelor sexe.

Herpesul bucal.
Această boală infecţioasă este cauzată de virusul Herpes simplex I.
Prima contaminare are loc īn copilărie.

SIMPTOME si SEMNE.
Primo-infecţia nu generează de obicei nici un simptom; ea poate totuşi să se traducă printr-o senzaţie de fierbinţeală, urmată de o roşeaţă pe care se īnalţă un mănunchi de vezicule dureroase umplute cu un lichid transparent. Această erupţie se localizează de cele mai multe ori īn jurul gurii şi nasului (buton de febră). Veziculele se sparg şi lasă īn urma lor o crustă gălbuie, care cade īn mai puţin de o săptămānă fără a lăsa cicatrice. Episoadele recurente sunt īntotdeauna vizibile; ele sunt totuşi mai puţin vizibile decāt primo-infecţia. Tratamentul constă īnainte de toate īn aplicarea, de două ori pe zi, a unor antiseptice locale, care usucă erupţia.

Herpesul genital.
Această boală infecţioasă, cauzată de virusul Herpes simplex 2, este o boală cu transmisie sexuală. Frecvenţa sa este īn creştere īn lumea īntreagă. Primo-infecţia este episodul cel mai intens: ea se manifestă prin apariţia, pe organele genitale, uneori şi īn regiunea anorectală, a unei senzaţii de arsură, urmată de apariţia veziculelor care se sparg lăsānd īn loc ulceraţii: durerea este vie, exacerbată la contactul cu urina. Acest prim puseu durează două sau trei săptămāni. Episoadele recurente sunt mai scurte şi mai puţin intense.

COMPLICAŢII.
Herpesul genital şi, īn mai mică măsură, cel bucal sunt de temut mai ales la persoanele imuno-deprimate. Tratamentul antiviral cu acilovir este atunci foarte util.
In caz de sarcină, herpesul genital al mamei este periculos pentru copil īn momentul naşterii, contaminarea riscānd să se producă īn timpul expulziei. De aceea un episod intens de herpes recurent poate justifica o cezariană.

DIAGNOSTIC si EVOLUŢIE.
Diagnosticul de herpes genital se pune pe baza examenului clinic al pacientului şi, dacă e nevoie, prin izolarea virusului din leziunile vezi-culoase prin cultură specială; cercetarea anticorpilor antivirali specifici īn ser nu are decāt o valoare secundară.

Tratament

Ingrijirile antiseptice locale sunt suficiente pentru uscarea leziunilor minime şi pentru a evita supra-infecţiile; dar, īn cursul recidivelor frecvente, īn particular genitale sau anorectale, poate fi prescris un tratament antiviral cu aciclovir.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
contul meu
 
 
[cont nou] [am uitat parola]
 
  Clinica Ortodontie Orto Implant - Aparate dentare pentru adulti si copii
Clinica ORTO-IMPLANT EXPERT este specializata in tratamente de ortodontie si implantologie, cu doctori specialisti fiecare avand o extinsa experienta ...
 
 
  Evenimente  
     
  Gift Cardul, cadoul tau surpriza pentru cei dragi!  
   
  O bijuterie, o comoara - Meli Melo - Paris!  
   
 
contul meu
 
Putem ajuta! Informeaza-te cu noi! Impreuna putem identifica si gasi solutii pentru afectiunile sau problemele tale.
 
 

Horoscop
25 Aprilie 2018

 

homeghid de machiajsanatatemachiaj onlineeditorialafectiunicabinete
 
 

Copyright BeautyFace 2008 - 2018 : Realizat de Concept24